Over ons

De liefde voor de Italiaanse keuken is er met de (Italiaanse) paplepel ingegoten. Als dochter van een West-Friese moeder en een Napoletaanse vader was het de ene dag boerenkool en de andere dag pasta. Als kind heb ik dat als een verrijking ervaren en op latere leeftijd begon ik zelf de Italiaanse keuken te ontdekken. Al op mijn 18de werkte ik fulltime in de pizzeria van mijn broer Rino, de Pizza Taxi, de allereerste pizza bezorgdienst van Alkmaar door mijn vader opgestart, voor die tijd (jaren 80) een echte primeur! Van mijn broer heb ik als klein meisje al veel geleerd in de keuken, het begon met pastasauzen en pizza’s bakken waarvoor ik hem erg dankbaar ben.

Een aantal jaar later is hij samen met zijn compagnon een cateringbedrijf begonnen voor film en tv met zo nu en dan ook bruiloften en andere feestelijke gelegenheden. Ook daar heb ik de nodige ervaring opgedaan op het gebied van koken, een filmcrew van 25-150 mensen de hele dag verzorgen met s’middags een warme uitgebreide lunch op locatie. Iedere ochtend de keuken opbouwen vanuit een oldtimer, een oude brandweerwagen, hoe leuk was dat! De Italiaanse keuken was toch wel favoriet bij de crew, veelzijdig en smaakvol, maar we maakten soms ook een uitstapje naar een andere keuken voor de afwisseling. We reisden regelmatig mee naar het buitenland voor een aantal weken of maanden. Het waren zeer intensieve en lange dagen maar ook heel leerzam, een hele mooie ervaring van zo’n 10 jaar die ik voor geen goud had willen missen!

Cucina Casalinga

De periode daarna heb ik in verschillende restaurants als gastvrouw in de bediening gewerkt, dit met veel plezier. Ik hou ervan de gasten een fijne avond te bezorgen en het ze aan niets te laten ontbreken. De passie voor de Italiaanse keuken is altijd gebleven maar dan voor gezellige avondjes met familie en vrienden. Ik kreeg dan ook regelmatig de vraag: Waarom ga je niet voor jezelf beginnen en andere mensen blij maken met jouw lekkere gerechten? Het heeft altijd wel door mijn hoofd gespookt en dacht nu is de tijd daar, Buon Giovanni is ontstaan, tja als je zo’n achternaam hebt dan zou het wel stom zijn om hem niet te gebruiken, toch??

Met als hoofd thema, Italian Comfort Food, ga je op zoek naar comfort, troost, in de wereld van het eten trakteer je jezelf en je dierbaren op heerlijke, traditionele en huisgemaakte gerechten. Wat is tegenwoordig nou echt belangrijk, dat is toch het samen zijn met familie, vrienden en/of collega’s onder het genot van goed en lekker eten en drinken. Samen mooie herinneringen maken en even te kunnen ontsnappen aan de wereld van vandaag. Dat hebben we allemaal op zijn tijd nodig om ons staande te houden in de hectiek van alledag. Ik hoop dat ik met mijn eten een steentje hieraan kan bijdragen en veel mensen blij mag gaan maken met de gerechten uit mijn Cucina Casalinga (huiselijke keuken)!

Authentiek
Autenticiteit is waar het om draait bij Buon Giovanni.  Echt, puur en niet met de grote massa mee.
Onderscheidend
Buon Giovanni onderscheidt zich door de echte Italiaanse keuken een eigen, persoonlijke touch te geven.
Kwaliteit
Kwaliteit is heel belangrijk bij Buon Giovanni, er worden daarom geen concessies gedaan wat prijs en kwaliteit betreft.
Versheid
Alle ingrediënten worden met zorg door Buon Giovanni uitgezocht. Dezelfde dag bereid met liefde en passie en dat proeft u!