De liefde voor de Italiaanse keuken is er met de (Italiaanse) paplepel ingegoten. Als dochter van een West-Friese moeder en een Napoletaanse vader was het de ene dag boerenkool en de andere dag pasta. Als kind heb ik dat als een verrijking ervaren en op latere leeftijd begon ik zelf de Italiaanse keuken te ontdekken. Al op mijn 18de werkte ik fulltime in de pizzeria van mijn broer Rino, de Pizza Taxi, de allereerste pizza bezorgdienst van Alkmaar door mijn vader opgestart, voor die tijd (jaren 80) een echte primeur! Van mijn broer heb ik als klein meisje al veel geleerd in de keuken, het begon met pastasauzen en pizza’s bakken waarvoor ik hem erg dankbaar ben.
Een aantal jaar later is hij samen met zijn compagnon een cateringbedrijf begonnen voor film en tv met zo nu en dan ook bruiloften en andere feestelijke gelegenheden. Ook daar heb ik de nodige ervaring opgedaan op het gebied van koken, een filmcrew van 25-150 mensen de hele dag verzorgen met s’middags een warme uitgebreide lunch op locatie. Iedere ochtend de keuken opbouwen vanuit een oldtimer, een oude brandweerwagen, hoe leuk was dat! De Italiaanse keuken was toch wel favoriet bij de crew, veelzijdig en smaakvol, maar we maakten soms ook een uitstapje naar een andere keuken voor de afwisseling. We reisden regelmatig mee naar het buitenland voor een aantal weken of maanden. Het waren zeer intensieve en lange dagen maar ook heel leerzam, een hele mooie ervaring van zo’n 10 jaar die ik voor geen goud had willen missen!